Menu Sluiten

Green key in voorbereiding

Bij de Zuiderzon streven wij ernaar om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Daarom zijn wij momenteel bezig met het behalen van Green Key!

Green Key is het grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor de gastvrijheidssector in Nederland. Bedrijven met een Green Key keurmerk voldoen aan strenge normen binnen 12 duurzaamheidsthema’s en doen er alles aan om het milieu te sparen.

Denk hierbij o.a. aan:

  • We kopen zo verantwoord mogelijk in. Ons toilet-, printpapier en brandblussers hebben een milieukeurmerk, en we vermijden wegwerpartikelen of gebruiken enkel hernieuwbare.
  • We maken schoon op een milieuvriendelijke manier. Dat zie je bijvoorbeeld terug in onze keuze voor verantwoorde schoonmaakmiddelen met een milieukeurmerk.
  • We recyclen zoveel mogelijk afval door bijvoorbeeld ons afval te scheiden, en hebben hierop onze werkwijze ingericht.
  • We gaan zuinig om met energie en water. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van hernieuwbare energiebronnen, isolering, energie-efficiënte verlichting en waterbesparende kranen.

Dit doen we allemaal zonder dat onze gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Ons doel is om snel het Green Key certificaat te bemachtigen. Dan kunnen wij  onze gasten niet alleen een comfortabel maar ook een duurzaam verblijf aanbieden. Zo zorgen we samen voor een groenere en gezondere planeet!

Zie voor meer informatie over Green Key de website.

01 greenkey_rgb (003)