Menu Sluiten

Veluwe en Veluwezoom

De Veluwe

De Veluwe is met zijn 1100km² het grootste laaglandnatuurgebied van Noord-Europa. Het gebied is overwegend bebost met stuwwallen die 150.000 jaar geleden tijdens de Saale-ijstijd ontstaan zijn. Het gebied staat ook bekend om haar beken, die soms door de mens zijn aangelegd of verplaatst. Het Nationaal Park de Hoge Veluwe is ongeveer een twintigste van het Veluwegebied, met ruimte voor kunst en architectuur. In het Kröller-Müllermuseum kunt u deze kunst, van onder andere Mondriaan en Picasso, bezichtigen.

De Veluwe leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten waarbij u met wat geluk groot wild kunt tegenkomen. U kunt hier bijvoorbeeld het wilde zwijn, edelherten en moeflons treffen. Ook kunt u hier paardrijden of onder begeleiding van een gids een tocht maken. In opkomst zijn de GPS-routes, waarmee u zelf met een GPS-ontvanger een route aflegt.

Het Veluwegebied kent diverse attracties, zoals de Burgers’ Zoo in Arnhem, het familiepark Koningin Julianatoren in Apeldoorn en het sauna- en beautyresort Thermen Busloo. De streek kent daarnaast een eigen soort streekproducten, dat verzameld is onder de naam ‘Veel Luwe’. Bij deze producten staan tijd en aandacht, duurzaamheid en kwaliteit centraal.

De Zuiderzon is gelegen binnen de wildraster op 4000m² bosgrond te midden van de bossen van de Veluwezoom. Hier hoeft u zich dus echt niet te vervelen! Denkt u aan een uitstapje naar de Korenmolen, de enige nog werkende bovenslag watermolen van Nederland. De Brugkabouter is een speelparadijs voor kinderen, waar u ook kano’s en waterfietsen kunt huren. U kunt wandelen in de diverse natuurgebieden, of een bezoekje brengen aan het statige Huis te Eerbeek. In de streek van de Zuiderzon is er voor elk wat wils.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of een opmerking? Of wilt u een afspraak plannen voor een bezichting? Wij hebben graag persoonlijk contact. U kunt ons het beste bereiken per e-mail of telefoon.