Menu Sluiten

Recreatiemogelijkheden

Voor jong en oud is er wel iets.

Gezellig ’thuis’ – Voor het nodige vermaak hoef je er echt niet altijd op uit. De Zuiderzon beschikt over een volleybalveld, een grote zandbak voor de kids, een tafeltennistafel, een vogelnest-schommel, twee ‘gewone’ schommels, een survivalbaan en een reuzentrampoline.

Vanaf het grote terras kan je goed in de gaten houden wat er zich op het speelveld afspeelt. Ook binnen kan je je vermaken met een tafeltennistafel, voetbalspel, sjoelbakken, dartbord en allerlei kleine gezelschapsspellen.

Deze prachtige omgeving en de bossen van de Veluwe lenen zich voor tal van activiteiten: fiets-, wandel- en mountainbiketochten kunnen in de directe omgeving worden gemaakt. Er zijn verschillende routes zijn aanwezig in de Zuiderzon. Met de groep kan je gaan wandelen met een ervaren natuurgids, of een afspraak maken met de schaapsherder om elkaar te treffen op de prachtige heidegebieden in de directe omgeving van de Zuiderzon.

Op de Veluwe, maar ook in de directe omgeving, zijn tal van uitjes te bedenken, zoals de dierentuin, diverse speeltuinen en een aantal musea. Volledig georganiseerde sportieve activiteiten, een Solextour, GPS tochten etc.

Buitenzwembad Coldenhove

Tijdens de zomermaanden is het buiten zwembad Coldenhove open. Het zwembad is gelegen op +/- 600 meter (loop)afstand. Hier kunt u genieten van een ruime ligweide met volleybalveld of een paar baantjes trekken in het vijfentwintigmeterbad. Ook is er een kleuter- en peuterbad aanwezig.

Tegen een gereduceerd tarief kunnen gasten van de Zuiderzon hier zwemmen. Kom je een hele week? Neem dan contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Faciliteiten van Landal Greenpark Coldenhove

De Zuiderzon is gelegen naast de ingang van Landal Greenpark Coldenhove. Als gast van de Zuiderzon kun je gebruik maken van de vele faciliteiten die het park te bieden heeft. Als het slecht weer is kan je bijvoorbeeld met de groep gaan Bowlen, boogschieten of wandklimmen. Om iets te reserveren kan je contact opnemen met de receptie van het Landal park.

Voor de kids is er ook een groot indoor-speelparadijs.

De Spelerij en uitvinderij in Dieren

Bestaat de groep uit met name kinderen? Dan zijn de spelerij en uitvinderij in Dieren een grote aanrader. Een bezoek staat voor een actieve (mid)dag. 

Voor groepen is het aan te raden om te reserveren en er zijn tevens verschillende speciale arrangementen te boeken.

 

Geocaching Veluwe

 

Fietsen huren

www.veluweactief-eerbeek.nl / http://www.fietsverhuur.com/ 
 
Bezorging in overleg

 

Veluwe Actief

Als je verblijft in de Zuiderzon en optimaal wilt genieten van de Veluwezoom kan je voordat je komt eens kijken op de website van www.veluweactief-eerbeek.nl.

In de directe omgeving kan je terecht voor het huren van fietsen, steps, tandems, mountainbikes, bolderkarren, GPS’en. Voor een cursus of clinic Nordic Walking, voor fietsroutes, voor GPS-puzzelroutes en veel meer.

Wandelen, mountainbiken en meer

In zo’n schitterend landschap kan niemand binnen blijven zitten. Gelukkig zijn er diverse wandeltochten en mountainbikeroutes om de omliggende natuurgebieden te verkennen. In de Zuiderzon zijn diverse wandel- en fietsroutes aanwezig. Je zal op deze routes de mooiste plekjes van de Veluwe zien. Of je nu op stap gaat met een natuurgids, die je veel kan vertellen over de lokale flora en fauna, of zelf met een GPS-route het uitdagende landschap trotseert, de Veluwe heeft een fantastisch buitenaanbod.

En wellicht zie je onderweg een hert of wild zwijn!

Wat is er verder te doen in de omgeving?

De Zuiderzon is gelegen op de Veluwezoom, wat garant staat voor een fantastische natuur met belangrijk cultureel erfgoed. Het Huis te Eerbeek, de Korenmolen en het Kersten’s Molentje laten de rijke geschiedenis van deze streek zien. Ook zijn er diverse natuurgebieden in de buurt, zoals het Leusveld, de Posbank en de Loenense en Hollandse Hooilanden. De regio is ideaal om tot rust te komen en te genieten van de rijkdom die de Veluwe te bieden heeft.